+3670 943 0867 info@kolumbiahercege.hu
Oldal kiválasztása

Európa a következő öt évben, a jogilag legális cannabis világpiacává válik. A legutóbbi Davosban közzétett jelentés azt jósolja, hogy az európai törvényes cannabis piac értéke 2023-ra 123 000 millió euró lesz.

A cannabisról szóló európai jelentés szerint „Az európai cannabis ipar az elmúlt tizenkét hónapban jelentősen többet ért el, mint az elmúlt hat évben. Hat új ország legalizálta a marihuánát orvosi célokra, és több mint 500 millió eurót fektettek be az európai orvosi marihuána-iparba. Ez a negyedik kiadása a Prohibition Partners kutatócsoportjának, amely az európai cannabis ipar jogalkotási fejleményeire és főbb trendjeire specializálódott.

A cannabis javítja az európai gazdaságot


Az orvosi cannabis szabályozott piaca számos gazdasági lehetőséget kínálhat az európai országoknak. Ez az ágazat növelné a 2008-as recesszióban leginkább szenvedett országokat, mint például Spanyolország, Portugália, Olaszország és Lengyelország.

Ez fontos lehet az olyan országok gyengült mezőgazdasági ágazatában is, mint Görögország és Macedónia. A cannabis orvosi célú legalizálására irányuló széles körű alkalmazások, magas fogyasztási ráta mellett 2028-ig akár 123 000 millió eurós potenciális piacra utalnak.

forrás: https://legalizalj.hu/2019/03/04/europa-lesz-a-vilag-legnagyobb-kannabisz-piaca/